VN Teamcombo: deze Turken kunnen zich in het Portugese elftal spelen

VN Teamcombo: deze Turken kunnen zich in het Portugese elftal spelen
22 juni om 11:20

Turkije en Portugal nemen het zaterdagavond tegen elkaar op. Waar de Portugezen moeite hadden met Tsjechië, walsten de Turken over Georgië heen. Vooraf lijkt het een spannende wedstrijd te gaan worden, maar zijn de verschillen op papier ook zo klein. VoetbalNieuws legt beide ploegen onder de loep.

Doelman: Diogo Costa

Het is kiezen tussen de 24-jarige Costa en de 35-jarige Mert Gunok. De ervaring van de Turk kan zeker meespelen, maar aangezien de Portugees op menig verlanglijstje in Europa staat, gaan we op doel voor de Portugese doelverdediger.

Rechtsback: Diogo Dalot

Dalot is een uiterst sterke verdediger, maar bij Manchester United komt het er niet altijd uit. In het Portugese nationale elftal vaak wel en dat was ook te zien tegen de Tsjechen. Ondanks het doelpunt van Mert Muldur maakt de Turk weinig kans tegen Dalot.

Centraal-achterin: Dias en Pepe

Samet Akaydin en Andulkerim Bardakci speelde tegen Georgië centraal achterin voor de Turken. Bij Portugal zijn dat Pepe en Ruben Dias en de vergelijking is snel gemaakt. Dias is een wereldverdediger en staat zeker in het elftal. Pepe verovert door zijn vechtlust ook een plaatsje in dit elftal.

Linksback: Ferdi Kadioglu

Staat er dan helemaal geen Turk in het elftal? Tuurlijk wel. Kadioglu is in de basis wellicht niet beter dan Nuno Mendes, maar de geboren Nederlander presteert zeer sterk in Turkije en Mendes bezette afgelopen jaar vrij vaak, mede door blessures, de bank in Parijs. De Turkse linksback staat op menig toplijstje en verdient een plek in het elftal.

Middenvelders: Vitinha – Fernandes- Calhanoglu

Ook op het middenveld zien we één Turk terug. Bruno Fernandes is vanzelfsprekend terug te vinden op het formulier door zijn sterke optredens bij de nationale ploeg en Manchester United. Vitinha kende een goed seizoen bij PSG en is duidelijk de betere ten opzichten van Kaan Ayhan. Wie vergeten we dan nog, Hakan Calhanoglu natuurlijk. Waar Orkün Kökcü het onderspit delft tegenover Fernandes, krijgt de Turkse aanvoerder de voorkeur boven Joao Cancelo die in een vrije rol naar voren schuift.

Linksbuiten: Rafael Leao

Leao is één van de beste buitenspelers van Europa en mag niet ontbreken. Het talent van Kenan Yildriz staat buiten kijf en over vier jaar kan dit lijstje er heel anders uitzien, maar op het moment is de keuze voor Leao een overduidelijke.

Spits: Cristiano Ronaldo

Tja, hier hoeven we weinig over te zeggen. Ronaldo is en blijft een machine. Niet zo goed als vier of acht jaar geleden op het EK, maar nog altijd mijlenver voor op Baris Alper Yilmaz. Ronaldo zal tot scoren gaan komen dit EK, de vraag is alleen wanneer.

Rechtsbuiten: Bernardo Silva

Is het een lastige keus? Ja, Maar eigenlijk ook niet. Arda Güler is een klein wonder en schoot tegen Georgië ook weergaloos raak. Het talent spat er vanaf, maar ieder team zet Bernardo Silva direct in de basis. Zelfs als je het aan de Turkse bondscoach zou vragen, verkiest hij Silva boven Güler.