PSG weigert Franse ster te betalen: 'Salaris al twee maanden niet gestort'

PSG weigert Kylian Mbappé te betalen
22 juni om 14:20

De relatie tussen Kylian Mbappé en PSG is tot een dieptepunt gekomen. De aanvaller zou de afgelopen maanden geen salaris hebben ontvangen van de club. Hoe zit het verhaal precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het ging de afgelopen week over niets anders dan de neus van Mbappé. In het duel tegen Nederland bleef de aanvoerder van Les Bleus op de bank, maar kort na de wedstrijd is hij alweer in het nieuws. Ditmaal gaat het over zijn relatie met PSG en volgens informatie van The Athletic weigert de Franse kampioen de afgelopen maanden het salaris te storten van de aanvaller. Ook zou hij een bonus nog altijd niet ontvangen hebben.

Waarom weigert PSG Mbappé te betalen?

'Paris Saint-Germain heeft Kylian Mbappé de afgelopen twee maanden zijn salaris niet betaald', schrijft The Athletic. 'Het is een nieuw teken van spanningen met de speler – die op het punt staat naar Real Madrid te gaan en PSG. Mensen die over de situatie werden geïnformeerd en die, net als alle hier geciteerde personen, niet genoemd wilden worden om relaties te beschermen, zeiden dat de club dit standpunt innam omdat ze niet geloofden dat Mbappé een eerdere belofte zou nakomen om de Franse kampioenen ‘economisch te beschermen’. over zijn gratis transferuitgang.'

Daarnaast zou niet alleen de betaling van zijn salaris een probleem zijn voor Les Parisiens. 'Ze zeiden dat ze ook een bonusbetaling inhielden. Mensen die bekend zijn met de situatie bij PSG hebben deze toezegging eerder omschreven als een “principiële overeenkomst” met Mbappé en zijn vertegenwoordigers die de club “financieel zouden compenseren” als hij bij het aflopen van zijn contract op 30 juni gratis zou vertrekken.'

Wanneer het contract van de Franse superster afloopt zal hij uit Parijs vertrekken en zich aansluiten bij de selectie van Real Madrid. Los Blancos presenteerden Mbappé al. Daarmee kwam er een einde aan een jarenlange speurtocht naar zijn handtekening. Sinds 2020 zit Real Madrid al achter Mbappé aan, maar telkens grepen zij mis. Tot Mbappé zelf besloot na zeven jaar te vertrekken bij PSG. De Spaanse kampioen hapte snel toe en vanaf 1 juli 2024 mag Mbappé zich officieel speler van Real Madrid noemen.