'Ajax lijkt PSV af te troeven in strijd om talentvolle verdediger van KAA Gent'

'Ajax lijkt PSV af te troeven in strijd om talentvolle verdediger van KAA Gent'

22 juni om 21:15

Ajax heeft veel vertrouwen in het binnenhalen van Jorthy Mokio. De Amsterdammers lijken PSV, Bayern München en FC Barcelona te verslaan in de strijd om het Belgische talent, meldt De Telegraaf.

De zestienjarige Mokio heeft veel belangstelling van topclubs. Naast Ajax zijn ook Bayern München, FC Barcelona en PSV geïnteresseerd. Volgens De Telegraaf is de kans groot dat de linker centrale verdediger voor Ajax kiest, ondanks dat andere clubs meer salaris bieden. Ajax vertrouwt op hun sportieve plan om Mokio te overtuigen. Hij wordt gezien als de toekomstige opvolger van Jorrel Hato.

Mokio staat in België bekend als een groot talent. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al vier officiële wedstrijden voor het eerste elftal van KAA Gent gespeeld. De club probeerde hem met speeltijd te verleiden tot een profcontract, maar slaagde daar niet in. Bij Ajax kan hij het pad volgen van voormalige spelers zoals Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Volgens Mike Verweij van De Telegraaf staat Mokio open voor de plannen van Ajax. "Als Mokio en zijn familie voor het geld zouden kiezen, dan valt de keuze niet op Ajax. Andere clubs bieden aanzienlijk meer salaris," aldus Verweij. In Amsterdam is er echter veel hoop dat Mokio voor het sportieve plan kiest. Mocht de Belg inderdaad voor Ajax kiezen, dan grijpt PSV naast het talent.