'Mbappé maakt met masker indruk tijdens oefenduel van Frankrijk tegen SC Paderborn

'Mbappé maakt met masker indruk tijdens oefenduel van Frankrijk tegen SC Paderborn
22 juni om 22:20

Kylian Mbappé verkeert ondanks zijn gebroken neus in topvorm. De sterspeler speelde met de reservespelers van Frankrijk tegen SC Paderborn. Hij was in het duel twee keer trefzeker en gaf twee assists. 

Een dag na het gelijkspel tegen Oranje speelde Frankrijk met de reserves, waaronder Mbappé, een oefenwedstrijd om alle spelers wedstrijdritme te geven. De wedstrijd duurde twee keer dertig minuten en Mbappé speelde, met zijn op maat gemaakt masker, de volle zestig minuten. Hij miste de EK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal vanwege zijn blessure, maar liet in Duitsland zien dat hij weer in topvorm is.

Volgens Franse media was het duel achter gesloten deuren en zijn er geen beelden van de wedstrijd. De exacte uitslag is niet bekend, maar Mbappé's prestatie was duidelijk zichtbaar. Hij speelde voor het eerst sinds zijn blessure en maakte meteen indruk met zijn bijdrage aan vier doelpunten.

Didier Deschamps, de Franse bondscoach, wilde tegen Nederland geen risico nemen met Mbappé, die geblesseerd raakte in een duel met Oostenrijk. Het is nog onzeker of Deschamps voor het laatste groepsduel wel een risico met Mbappé wil nemen. 25 juni neemt Frankrijk het op tegen Polen voor de laatste wedstrijd in poule D. Frankrijk heeft net als Nederland vier punten overgehouden aan de eerste twee wedstrijden.