België revancheert zich en wint eenvoudig met 2-0 van Roemenië

België revancheert zich en wint eenvoudig met 2-0 van Roemenië

22 juni om 22:50
Laatste update: 22 juni om 22:52

België heeft zich kunnen revancheren na de nederlaag tegen Slowakije. In het tweede groepsduel wist België de nodige kansen om zeep te helpen, maar won het land desondanks met 2-0 van Roemenië. 

De wedstrijd begon fantastisch voor de Rode Duivels. Na slechts 74 seconden scoorde Youri Tielemans de openingstreffer. Romelu Lukaku legde de bal terug op de middenvelder, die niet faalde en de bal langs de Roemeense doelman Florin Nita werkte.

Roemenië probeerde meteen terug te komen. Dennis Man schoot gevaarlijk, maar Koen Casteels redde knap. België bleef echter de betere ploeg. Kevin De Bruyne had meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar zijn schoten gingen naast of werden gepakt door doelman Nita.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De Bruyne schoot opnieuw net naast en een schot van hem werd gered door de Roemeense keeper. Bondscoach Domenico Tedesco wisselde Dodi Lukebakio voor Leandro Trossard en even later maakte Romelu Lukaku er 2-0 van. De VAR keurde de goal echter af vanwege buitenspel. Dit betekende alweer het derde afgekeurde doelpunt voor de spits op dit EK.

België bleef vervolgens dominant op zoek naar de 2-0, maar moest vanuit de omschakeling oppassen voor een gelijkmaker. Dennis Man kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Casteels hield zijn ploeg niet voor het eerst op de been met een uitstekende redding.

Tien minuten voor tijd maakte Kevin de Bruyne aan alle spanning een einde. Een uittrap van Casteels schoot helemaal door en belandde voor de voeten van de vallende Kevin De Bruyne. Al glijdend werkte de middenvelder van Manchester City de bal binnen. Na het doelpunt werd Roemenië sterker en probeerde het land de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Het resulteerde in een over en weer van kansen, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. 

Door de zege van België ligt het in groep E helemaal open. Alle vier de teams hebben na twee wedstrijden drie punten, waardoor de laatste speelronde gaat bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde van het EK.