Wie is Daniel Skaarud, het Noorse supertalent dat naar Ajax komt?

Wie is Daniel Skaarud, het Noorse supertalent dat naar Ajax komt?
23 juni om 14:59

Daniel Skaarud, geboren op 10 september 2007, is een opkomend Noors voetbaltalent. Op slechts zestienjarige leeftijd heeft hij al indruk gemaakt met zijn prestaties bij Lillestrøm SK, waar hij zijn professionele debuut maakte. Skaarud staat op het punt om de overstap te maken naar Ajax, waar hij zijn talent verder hoopt te ontwikkelen. Wie is Skaarud precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret!

Wie is Daniel Skaarud?

Skaarud begon zijn professionele carrière bij Lillestrøm SK en tekende zijn eerste profcontract op 29 september 2022. Slechts een paar dagen later, op 24 september 2023, werd hij de jongste speler ooit van Lillestrøm die debuteerde in de Eliteserien, de hoogste voetbaldivisie van Noorwegen. Hij was toen zestien jaar en zeven dagen oud. Zijn debuut werd extra bijzonder door zijn eerste en tweede doelpunt voor de club in een bekerwedstrijd, waarmee hij het record van clublegende Tom Lund brak en de jongste doelpuntenmaker in een officiële wedstrijd voor Lillestrøm werd.

Ajax heeft een paar tonnen over voor dit jonge talent, die ook voor het Noorse Onder 17-team speelt. Skaarud zal waarschijnlijk beginnen in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Zijn huidige club, Lillestrøm, kan de financiële impuls van de transfer goed gebruiken. De onderhandelingen tussen Ajax en Lillestrøm begonnen al eind mei 2023, nadat Skaarud tijdens een trainingsstage bij Ajax indruk maakte.

Met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid past Skaarud goed in het speelstijl van Ajax, dat bekend staat om zijn focus op jeugdontwikkeling en aanvallend voetbal. De overstap naar Ajax kan de volgende stap zijn in zijn veelbelovende carrière en biedt hem de mogelijkheid om zijn talent verder te laten groeien op een hoger niveau.

Bekijk hieronder een video van Skaarud waarin zijn kwaliteiten worden getoond.