Romano: United benadert Van Nistelrooij om assistent van Ten Hag te worden

Romano: United benadert Van Nistelrooij om assistent van Ten Hag te worden
23 juni om 14:49
Laatste update: 23 juni om 14:51

Ruud van Nistelrooij is benaderd om zich bij de staf van Manchester United te voegen. Dat meldt Fabrizio Romano. De 47-jarige coach kan bij zijn oude club de rechterhand worden van manager Erik ten Hag.

Sinds zijn vertrek bij PSV in de zomer van 2023, zit Van Nistelrooij zonder club. De voormalig spits stopte bij de Eindhovenaren wegens een vertrouwensbreuk. Sindsdien was hij bij veel clubs in beeld. SC Heerenveen, Club Brugge, Leicester City en Burnley werden aan hem gelinkt. Met laatstgenoemde club zijn ondertussen ook al gesprekken gevoerd. Burnley ziet hem als een ideale kandidaat om Vincent Kompany op te volgen.

Met het aanbod van United komt er waarschijnlijk wat opschudding in de situatie van Van Nistelrooij. De geboren Brabander kan gaan werken in een Nederlandse staf én bij de club waar hij als speler enorme successen beleefde. De spits speelde in totaal 219 officiële wedstrijden voor The Red Devils, waarin hij 150 keer scoorde en 30 assists gaf. Met United werd Van Nistelrooij in 2003 kampioen van de Premier League. In datzelfde seizoen werd hij ook topscorer van de Engelse competitie.

Romano weet te melden dat Van Nisteelrooij komende week zijn besluit gaat maken.