De kogel is door de kerk: Maatsen maakt toptransfer binnen de Premier League

Maatsen maakt toptransfer binnen de Premier League
28 juni om 21:12
Laatste update: 28 juni om 21:15

Ian Maatsen heeft zijn transfer naar Aston Villa te pakken. De 22-jarige linkspoot vertrekt voor ruim veertig miljoen euro bij Chelsea, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan Borussia Dortmund.

Maatsen kende het afgelopen seizoen een uitstekend jaar, wat werd beloond met het behalen van de Champions League-finale en een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De aanvallend ingestelde linksback was een van de sterkhouders bij Borussia Dortmund, dat hem na de huurdeal graag definitief had overgenomen van Chelsea.

De Champions League-finalist grijpt echter mis en ziet Maatsen verkassen naar Aston Villa, de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen. Door de goede prestaties komt Villa komend seizoen uit in de Champions League. Naar verluidt ontvangt Chelsea een transfersom van 37,5 miljoen pond, omgerekend zo'n 44 miljoen euro, voor Maatsen.

Eerder kwam al naar buiten dat Aston Villa Maatsen in Wolfsburg medisch heeft gekeurd. De jonge linkspoot is daar met het Nederlands elftal, dat zich focust op het EK in Duitsland.