Ernst blessure Varga bekend: 'Botbreuken in het gezicht, mogelijk een operatie'

Welke blessure heeft Barnabás Varga opgelopen?
24 juni om 09:20

Hongarije kan opgelucht ademhalen nu de ernst van de blessure van Barnabás Varga bekend is. De spits moet wel nog in het ziekenhuis blijven en een operatie is mogelijk. Welke blessure heeft de spits overgehouden aan de botsing tijdens Schotland - Hongarije? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

De schrik zat er goed in op de tribunes van Stuttgart toen Varga van het veld werd gedragen. Meerdere spelers van Hongarije zagen al vroeg dat het mis was en brachten snel hulpverlening op de been. Na lang op het veld behandelt te zijn werd de aanvaller met een brancard van het veld getild. Onderweg werd er een doek om zijn lichaam gehouden om pottenkijkers weg te houden. Kort na de wedstrijd maakte de Hongaarse voetbalbond al bekend dat hij bij kennis was en op weg naar het ziekenhuis.

Welke blessure heeft Varga opgelopen?

Medische tests in het ziekenhuis hebben uitgewezen dat Varga zich goed geblesseerd heeft. 'De Hongaarse aanvaller Varga heeft diverse botbreuken in zijn gezicht en een hersenschudding opgelopen na een botsing met de Schotse keeper Angus Gunn', schrijft de NOS. Daarnaast maakte de Hongaarse voetbalbond bekend dat hij nog altijd in het ziekenhuis verblijft en dat een operatie mogelijk de volgende stap in zijn herstel is. 

Wat zegt aanvoerder Szoboszlai over de blessure?

Spelers op het veld hadden al snel door dat het niet goed was met Varga. Toch duurde het even voor de hulpverlening op gang kwam. Meerdere spelers waren ervoor nodig om de ernst van de situatie aan te geven. "Ik weet niet of het protocol inhoudt dat mensen niet het veld op mogen als er hulp nodig is, want dan moet er iets veranderen. De hulpverlening moet veel sneller", zei aanvoerder Dominik Szoboszlai voor de camera's Magenta TV na afloop van het duel. "Ik kan er beter niet over praten, want ik was als een van de eersten bij hem en was zelf geschokt. Ik heb geprobeerd hem op zijn zij te leggen, wat eigenlijk het beste is in zo'n situatie. Hij kon niet goed ademen."