Vitesse raakt proflicentie kwijt: zo reageren de Arnhemmers op dat besluit

Vitesse raakt proflicentie kwijt: zo reageren de Arnhemmers op dat besluit

25 juni om 09:15

Het zat er al even aan te komen: Vitesse is de proflicentie kwijtgeraakt. De Arnhemmer gaan in hoger beroep tegen de beslissing van de licentiecommissie van de KNVB en VoetbalNieuws vertelt je hoe de Arnhemmers reageren op het nieuws.

De licentiecommissie van de KNVB besloot de licentie van Vitesse in te trekken. 'Het ontbreken van een bankrekening, het ontbreken van een controlerend accountant en het gegeven dat geen sluitende begroting kon worden aangeleverd, maken het onmogelijk om de licentie van Vitesse te laten voort bestaan.' Vitesse besluit hierop in hoger beroep te gaan.

Hoe reageert Vitesse op het kwijtraken van de proflicentie?

Vitesse geeft aan dat het in de lijn der verwachting lag dat deze beslissing genomen ging worden. "Het lag in de lijn der verwachting dat een dergelijk besluit genomen zou worden", begint Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes op de clubwebsite. "We hebben immers niet op tijd de benodigde informatie aan kunnen leveren. Zoals ook aangekondigd aan de KNVB zullen wij direct een beroep aantekenen. Met de ontwikkelingen van de afgelopen dagen – refererend aan het akkoord met Coley Parry – gaan we dit proces met vertrouwen tegemoet. Wij geven niet op in het belang van de club, het is zeker nog geen gelopen koers."

Zoals bekend is de grootste schuldeiser Coley Parry. De investeerder krijgt ongeveer nog veertien miljoen euro van de Arnhemmers, maar een akkoord tussen de club, de Amerikaan en investeerder Guus Franke ligt in het verschiet. "Met Guus Franke hebben we een fantastische Gelderse ondernemer gevonden, met sympathie voor de club, die het verleden voor ons wil oplossen. Uiteraard is dit een voorzichtige vreugde. Vanaf vandaag start immers ons beroepsproces en dienen we goedkeuring voor het vervolg op te halen bij de Licentiecommissie. Hiervoor zullen wij de komende dagen de benodigde informatie aanleveren in Zeist. Hopelijk ontvangen wij dan binnen enkele weken goed nieuws vanuit de Licentie- en beroepscommissie en kunnen we definitief door!"

Lees meer over:

Deel via