Dit zegt Van Dijk over de tot dusver teleurstellende Memphis

Dit zegt Van Dijk over de tot dusver teleurstellende Memphis op het EK

25 juni om 11:53

Het Nederlands elftal doet het prima op het EK en is al door naar de achtste finales, maar Memphis Depay stelt tot dusver enigszins teleur. De spits is al jarenlang een dragende kracht bij Oranje, maar de speler van Atlético Madrid kon in de eerste twee groepswedstrijden nog niet zijn stempel drukken. Dit is wat aanvoerder Virgil van Dijk zegt over de vormdip van Memphis. 

Dit zegt Van Dijk over de teleurstellende Memphis op het EK 

Van Dijk spreekt met het Algemeen Dagblad over de wedstrijd tegen Frankrijk, die in 0-0 eindigde, en het algemene gevoel op het EK. Oranje kan nog als nummer één door in de poule en treft dinsdagavond Oostenrijk. Ook Memphis komt ter sprake. "Of ik met Memphis bezig ben? Een beetje, maar Memphis is een heel sterke persoonlijkheid. Ik weet dat het straks goed zal zijn. Een doelpunt is belangrijk, dat zal vertrouwen geven. En het was niet alleen van Memphis misschien iets minder tegen Frankrijk", aldus Van Dijk.

Binnen Nederland heerst nu de vraag of Memphis wel moet starten tegen Oostenrijk. Bondscoach Ronald Koeman houdt echter het vertrouwen en ook Van Dijk weet dat Memphis het in zich heeft. "Je kunt niet altijd de perfecte wedstrijd spelen. Hij speelde ook nog eens tegen heel sterke centrale verdedigers, maar Memphis weet zelf ook dat het ietsje beter kon die wedstrijd. Ik heb er vertrouwen in tegen Oostenrijk."