'Vaessen sprak al met staf van Eredivisieclub, akkoord aanstaande'

'Vaessen sprak al met staf van Eredivisieclub, akkoord aanstaande'
25 juni om 13:43

FC Groningen verwacht deze week een akkoord te bereiken met Etienne Vaessen, de doelman van RKC Waalwijk. Vaessen, die een aflopend contract heeft, was maandag al in Groningen voor een kennismaking met de staf. Een medische keuring later deze week zou zijn transfer bezegelen, meldt RTV Noord.

Vaessen, 28 jaar, maakte in 2016 zijn debuut bij RKC en groeide uit tot vaste waarde. Afgelopen seizoen viel hij op door een harde botsing met Brian Brobbey van Ajax, waarna hij gereanimeerd moest worden. Hij keerde terug met een beschermend hoofddeksel en sloot het seizoen af als aanvoerder van RKC. Vaessen moet in Groningen de concurrentie aangaan met Hidde Jurjus.

Naast Vaessen is FC Groningen ook in onderhandeling met IJslander Brynjólfur Andersen Willumsson van het Noorse Kristiansund. De 23-jarige middenvelder, die ook als spits kan spelen, heeft een doorlopend contract dat wordt afgekocht door Groningen. Willumsson, broer van Willum Thór Willumsson van Go Ahead Eagles, heeft 71 competitiewedstrijden gespeeld voor Kristiansund met twaalf doelpunten en tien assists als resultaat.

Ook hoopt FC Groningen deze zomer Dailon Livramento over te nemen van MVV. Livramento, goed voor zestien doelpunten afgelopen seizoen, zou de selectie verder versterken.