Vermoedelijke opstelling Turkije: wisselingen in allesbeslissend duel met Tsjechië

26 juni om 13:25
Laatste update: 26 juni om 13:26

In de laatste en beslissende groepswedstrijd van het EK staat het Turkse elftal voor een cruciale uitdaging. In het Volksparkstadion in Hamburg neemt Turkije het op tegen Tsjechië, met als inzet een plek in de laatste zestien. Na een overwinning op Georgië en een nederlaag tegen Portugal, hebben de Turken drie punten verzameld. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Turkije met je door!

Vermoedelijke opstelling Turkije

Naar verwachting zal bondscoach Stefan Kuntz kiezen voor Altay Bayındır in het doel, die een betrouwbare keuze blijft onder de lat. De verdediging wordt gevormd door Mert Müldür, Merih Demiral, Kaan Ayhan en Ferdi Kadıoğlu, een combinatie van ervaring en talent.

Op het middenveld lijkt Ismail Yüksek samen met Hakan Çalhanoğlu de controle te gaan voeren. De creativiteit en flair zullen waarschijnlijk komen van Arda Güler, die net terug is van een blessure, en Yusuf Yazıcı. Kenan Yıldız en Barış Alper Yılmaz zorgen voor de breedte en de snelheid op de flanken. Dit geeft bondscoach Vincenzo Montella de mogelijkheid om met een dynamische en aanvallende speelstijl Tsjechië onder druk te zetten. Orkun Kökçü begint naar verwachting op de bank.

De afwezigheid van Mert Günok en de schorsing van Abdülkerim Bardakcı vereisen enkele aanpassingen in de opstelling, maar het team lijkt voldoende diepte te hebben om deze uitdagingen te overwinnen. De terugkeer van Güler en Kahveci brengt extra opties en variatie in het spel van de Turken.

Vermoedelijke opstelling Turkije: Bayındır; Kadıoğlu, Ayhan, Demiral, Müldür; Yüksek, Çalhanoğlu; Yıldız, Yazıcı, Güler; Alper Yılmaz.

De wedstrijd tussen Tsjechië en Turkije begint om 21.00 uur en is live te volgen op NPO 3. Dit duel zal beslissen of Turkije doorstoot naar de knock-outfase van het EK.