Nguemo oud-international van Kameroen omgekomen bij verkeersongeval

Landry Nguemo, oud-international van Kameroen, op 38-jarige leeftijd overleden

27 juni om 23:45

Kameroen is in rouw na het tragische overlijden van Landry Nguémo. De 42-voudig international kwam op 38-jarige leeftijd om het leven bij een verkeersongeval in zijn thuisland.

Nguémo begon zijn professionele voetbalcarrière in 2005 bij AS Nancy en speelde vervolgens voor clubs als Celtic, Bordeaux en Saint-Étienne. Vijf jaar geleden beëindigde hij zijn carrière bij het Noorse Kongsvinger IL. De verdedigende middenvelder stond bekend om zijn balafpakkerkwaliteiten en zijn gedrevenheid op het veld.

Met de nationale ploeg van Kameroen nam Nguémo deel aan de WK's van 2010 en 2014. Tijdens het toernooi in 2010 speelde hij negentig minuten in de groepswedstrijd tegen Nederland, die met 2-1 verloren ging. Ook behaalde hij met Kameroen in 2008 de tweede plaats op de Afrika Cup.

Na zijn actieve carrière keerde Nguémo terug naar AS Nancy, waar hij jeugdtrainer werd van het Onder 16-team. Hij gaf zijn kennis en ervaring door aan de volgende generatie voetballers. Op social media betuigen zijn oud-clubs hun medeleven en herinneren zij hem als een toegewijde speler en coach.

De Kameroense voetbalbond bracht het nieuws van zijn overlijden naar buiten en bevestigde het tragische ongeval. "Met groot verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van Landry Nguémo op donderdag 27 juni", aldus de verklaring. Zijn voormalige werkgever Nancy prees zijn betrokkenheid en de impact die hij had op de jeugdspelers.

Nguémo's overlijden laat een groot gemis achter in de voetbalwereld, zowel in Kameroen als bij de clubs waar hij speelde en werkte.