Bevestiging vanuit Rotterdam: Argentijn komt over vanuit Verenigde Staten

Julián Carranza tekent bij Feyenoord
30 juni om 15:55

Feyenoord heeft de komst bevestigd van Julián Carranza. De transfer van de Argentijnse spits zat er al even aan te komen, maar is nu geheel rond. Carranza tekent in Rotterdam een contract van meerdere seizoenen.

Lang was Feyenoord al bezig met het halen van een nieuwe spits. Het kwam uiteindelijk uit in de Verenigde Staten bij de 24-jarige Carranza. Hoewel hij nog geen officiële handtekening had gezet liet de aanvaller wel al weten in Nederland te zijn. Via zijn Instagram deelde hij een story waarop te zien was dat hij in Rotterdam was aangekomen. Een paar dagen later volgde de officiële bekendmaking.

Carranza komt over van Philadelphia Union. Echter was dat niet zijn eerste club in de Verenigde Staten. Het avontuur in de Major League Soccer begon bij Inter Miami CF. Zij betaalden in 2019 bijna 5.5 miljoen euro voor de diensten van de spits. In eerste instantie werd Carranza terugverhuurd aan zijn oude club Banfield, maar na een halfjaar keerde hij terug. Bij Inter Miami wist hij geen indruk te maken en dus nam Philadelphia Union hem voor ongeveer vijfhonderdduizend euro over.

Bij zijn nieuwe club bloeide Carranza op. In totaal scoorde 43 keer en gaf 20 assists in officiële 95 wedstrijden. Volgens Transfermarkt.com heeft de aanvaller een waarde van zes miljoen euro, maar het is onbekend hoeveel geld de Rotterdammers overmaken naar Amerika. Het contract van de spits liep immers nog tot 31 december 2024.