Sven Mislintat wil Borna Sosa naar Borussia Dortmund halen

Gerucht: Mislintat heeft oude bekende van Ajax in het oog bij Borussia Dortmund

28 juni om 11:05

Borna Sosa zou zomaar de volgende Ajacied worden die op weg is naar een andere club. Borussia Dortmund heeft mogelijk interesse in de linkachter. Daarmee zou er wederom een weerzien zijn met technisch directeur Sven Mislintat.

'Daarnaast is er een oude bekende uit de Bundesliga kandidaat voor de vervanger van Kadıoğlu: Borna Sosa', schrijft het Duitse Ligainsider. Het medium weet te melden dat na Ian Maatsen Die Borussen zijn doorgeschakelt naar een andere Nederlands sprekende linksachter. Ferdi Kadıoğlu staat nu bovenaan. Mocht die deal ook niet lukken dan wacht een mogelijk bod op Sosa.

Sosa is geen vreemde van de Bundesliga. Eerder was hij actief bij VfB Stuttgart voordat hij richting Amsterdam trok. Aan het einde van de transfermarkt besloot Mislintat de linksachter voor acht miljoen weg te pikken. Momenteel heeft de Kroaat, die ook actief is op het Europees Kampioenschap, volgens Transfermarkt.com een waarde van 7.5 miljoen euro.

In Amsterdam werd het huwelijk tussen Sosa en Ajax geen succes. Hij speelde mede door blessures en ziekte slechts zestien wedstrijden in de Eredivisie. Daarin kwam hij geen enkele keer tot scoren, wel gaf hij vier assists. De Kroaat staat momenteel nog tot medio 2028 onder contract bij Ajax.