Real Madrid bevestigt transfer van Joselu naar Al-Gharafa in Qatar

Real Madrid bevestigt transfer van Champions League-held naar Qatar

28 juni om 18:17

Real Madrid heeft aangekondigd dat Joselu de club verlaat voor een transfer naar Al-Gharafa SC. De club heeft hun optie om de speler over te nemen van RCD Espanyol benut en vervolgens een akkoord bereikt met de Qatarese club.

Joselu kwam in 2010 als twintigjarige bij de jeugd van Real Madrid. Hij speelde twee seizoenen bij Real Madrid Castilla en droeg bij aan de promotie naar de Segunda División in het seizoen 2011/2012. In Qatar gaat hij spelen bij de voormalige club van onder meer Wesley Sneijder.

In het afgelopen seizoen, 2023-2024, speelde Joselu een belangrijke rol bij Real Madrid. Hij kwam in 49 wedstrijden in actie en scoorde 18 doelpunten. Hij hielp de club aan drie grote prijzen: de Champions League, de Liga en de Supercopa de España. Zijn twee doelpunten in de terugwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Bayern München waren cruciaal voor de uiteindelijke triomf in de finale op Wembley.

Real Madrid bedankt Joselu voor zijn professionaliteit en toewijding aan de club. Ze wensen hem en zijn familie veel succes in deze nieuwe fase van hun leven.