Wie is Lovro Zvonarek, de aanvallende middenvelder die Ajax wil huren?

Dit is Lovro Zvonarek, het talent van Bayern waar Ajax interesse in heeft
29 juni om 09:35

Ajax heeft interesse om Lovro Zvonarek van Bayern München te huren, zo schreef Florian Plettenberg. Het supertalent van Bayern ligt nog tot 2027 vast, maar veel clubs liggen op de loer om de negentienjarige middenvelder over te nemen. Wie is dit talent dat mogelijk naar Ajax komt? VoetbalNieuws.nl schetst een beeld.

Wie is Lovro Zvonarek, het talent van Bayern München?

Lovro Zvonarek werd geboren op 8 mei 2005 in Čakovec, Kroatië. Hij is momenteel negentien jaar oud. Zijn voetbalcarrière begon bij de jeugdopleiding van Mladost Prelog. Daarna vervolgde hij zijn ontwikkeling bij NK Koprivnica en Slaven Belupo. Zvonarek maakte zijn professionele debuut op 12 mei 2021 voor Slaven Belupo in een wedstrijd tegen Rijeka. Al snel scoorde hij zijn eerste doelpunt tegen Varaždin. Op zestienjarige leeftijd werd hij de jongste doelpuntenmaker in de Prva HNL.

In september 2021 tekende Zvonarek een contract bij Bayern München. Tot het einde van het seizoen 2021-2022 bleef hij bij Slaven Belupo om ervaring op te doen. Na zijn overgang naar Bayern München II in 2022 maakte hij indruk met zijn prestaties. In januari 2023 werd hij gepromoveerd naar het eerste elftal. Zijn officiële debuut voor Bayern München maakte hij op 27 januari 2024 in een Bundesliga-wedstrijd tegen FC Augsburg. Hij scoorde zijn eerste doelpunt op 12 mei 2024 tijdens zijn basisdebuut tegen VfL Wolfsburg.

Zvonarek heeft ook internationale ervaring opgedaan. Hij speelde voor verschillende jeugdteams van Kroatië van de U15 tot de U21. Hij staat bekend om zijn technische vaardigheden inzicht en doelgerichtheid. Deze eigenschappen maken hem tot een veelbelovend talent.

Interesse van Ajax

Ajax heeft nu interesse getoond in het huren van Zvonarek van Bayern München. De Amsterdammers zien potentie in de jonge Kroaat en willen hem graag toevoegen aan hun selectie. Hij moet extra creativiteit en aanvallende kracht aan het middenveld toevoegen. Naast Ajax hebben ook andere clubs zoals FSV Mainz Sporting Portugal en Anderlecht belangstelling getoond voor Zvonarek.

Met zijn contract bij Bayern München tot medio 2027 ziet de Duitse club Zvonarek als een belangrijke speler voor de toekomst. Door hem uit te lenen hopen ze dat hij waardevolle ervaring kan opdoen die zijn ontwikkeling verder zal versnellen. Ajax hoopt met deze mogelijke huurdeal een talentvolle speler aan te trekken die kan bijdragen aan hun ambities in zowel de nationale competitie als de Europese toernooien.