Bizarre wending: hierom betaalt PSV geen rooie cent voor Sergiño Dest

Bizarre wending: hierom betaalt PSV geen rooie cent voor Sergiño Dest
29 juni om 17:31
Laatste update: 29 juni om 17:40

PSV heeft Sergiño Dest definitief vastgelegd. De Amerikaan tekent een contract tot medio 2028 bij de club. De linksback, die vorig seizoen een van de sterkhouders was, komt over van FC Barcelona zonder dat PSV een transfersom betaalt. Dat is mogelijk dankzij speciale voorwaarden in de overeenkomst tussen beide clubs.

Volgens het Eindhovens Dagblad had PSV eerder al een optie tot koop op Dest, maar het bedrag van elf miljoen euro was te hoog. Door de nieuwe afspraken komt Dest nu transfervrij naar Eindhoven. FC Barcelona deelt echter mee in een toekomstig transferbedrag, waarbij het percentage meerdere tientallen procenten kan zijn. Hoewel de exacte cijfers niet bekend zijn gemaakt, kan Barcelona bij een toekomstige verkoop van Dest nog vele miljoenen verdienen.

PSV profiteert direct van Dests aanwezigheid en de mogelijke winst bij een doorverkoop. Dest, momenteel herstellende van een knieblessure, is blij met de transfer en verwacht in januari 2025 weer te kunnen spelen. Zijn keuze om bij PSV te blijven was mogelijk beïnvloed door zijn blessure, maar de club werkte al voor die tijd aan zijn definitieve overname.