Wedstrijd Duitsland - Denemarken tijdelijk stilgelegd door noodweer in Dortmund

Noodweer legt wedstrijd Duitsland - Denemarken stil in Dortmund
29 juni om 21:40
Laatste update: 29 juni om 21:48

De achtste finale tussen Duitsland en Denemarken is zaterdagavond tijdelijk stilgelegd vanwege het noodweer. Scheidsrechter Michael Oliver besloot na ongeveer 35 minuten het duel te onderbreken, nadat de situatie in Dortmund onveilig werd geacht.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er al gewaarschuwd voor mogelijk noodweer in en rondom Dortmund, waar het Signal Iduna Park zich bevindt. De weersvoorspellingen spraken van flinke onweersbuien met grote hagelstenen. Na twintig minuten waren de eerste bliksemschichten te zien boven het stadion, gevolgd door hevige regenval.

Naarmate de omstandigheden verslechterden, vroegen de spelers op het veld om een tijdelijke onderbreking. Commentator Jeroen Grueter sprak al vroeg zijn bezorgdheid uit tijdens de wedstrijd. “Het is eigenlijk onverantwoord en onvoorstelbaar dat er nu wordt doorgevoetbald, want stel je voor dat er iets gebeurt,” zei Grueter toen de eerste bliksemschichten zichtbaar waren. “Het komt nu met bakken naar beneden. Hoe kan de scheidsrechter de wedstrijd nu niet stilleggen?”

Na kort overleg met de UEFA-officials besloot Michael Oliver de wedstrijd inderdaad stil te leggen. Hij begeleidde de spelers van beide teams van het veld. Op het moment van de onderbreking stond het 0-0. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt hervat.