Luciano Spalletti mag aanblijven bij Italië

Uitschakeling zonder gevolgen: Spalletti mag aanblijven ondanks nederlaag

30 juni om 13:15

De uitschakeling van Italië blijft zonder gevolgen voor Luciano Spalletti. De bondscoach mag aanblijven van de voetbalbond en zal minimaal tot 2026 de Azzurri leiden. Italië kon naar huis na een nederlaag tegen Zwitserland.

Gabriele Gravina, hoofd van de Federazione Italiana Giuoco Calcio heeft bevestigd dat Spalletti zal aanblijven. "We hebben niets te verbergen, maar we moeten onze verantwoordelijkheid blijven nemen", zei Gravina tijdens een persconferentie. "Er is gisteren een lang gesprek geweest met de coach en ik denk dat het ondenkbaar is om de problemen op te lossen door een meerjarig project na acht tot negen maanden op te geven."

De blik van de voetbalbond gaat dan ook richting de UEFA Nations League. "Centraal in ons project staat een coach die hier al negen tot tien maanden is, die niet altijd alle spelers beschikbaar heeft. Ons vertrouwen moet werken, want over zestig dagen is er alweer een nieuwe uitdaging." Ook Spalletti zelf kijkt naar de toekomst. "Mijn missie is om deze selectie nog jonger te maken."

Italië verloor met 2-0 van Zwitserland in de achtste finales van het Europees Kampioenschap. Daarmee kon de titelverdediger niet op herhaling. Sinds begin september is Spalletti bondscoach van de Italiaanse voetbalploeg. Daarvoor maakte hij furore bij Napoli en sleepte de Serie A-titel binnen. Onder leiding van de 65-jarige verloor Italië slechts drie keer.