Ook problemen met voorbereiding voor Vitesse: club ziet af van trainingskamp

Vitesse kent problemen met de voorbereiding
30 juni om 15:15

Vitesse is begonnen aan de voorbereiding. De licentie van de voetbalclub is momenteel ingetrokken, maar er loopt nog een hoger beroep. Toch zijn er ook problemen in de voorbereiding. Hoe zit het precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Ondanks de bestaansonzekerheid is Vitesse begonnen aan de voorbereiding op het volgende seizoen. Onder leiding van John van den Brom betraden de Arnhemmers het veld van de amateurclub RKHVV om daar hun eerste veldtraining te doen. Meerdere nieuwe gezichten waren in de clubkleuren van Vitesse te zien, maar ook meerdere spelers waren afwezig. Mocht de club het hogere beroep winnen dan zal het volgend jaar actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

Waarom ziet Vitesse af van het geplande trainingskamp?

'Vitesse ziet af van het trainingskamp in Zeeland', concludeert De Gelderlander'Coach John van den Brom vindt dat er ‘te veel onzekerheden’ aan een verblijf aan de Noordzeekust kleven.' Van 8 tot 13 juli stond het trainingskamp gepland, maar daar ziet de club uiteindelijk toch van af. 

Dat de voorbereiding niet lekker loopt heeft te maken met de manier hoe Vitesse ervoor staat. "Ik heb een gat met oefenwedstrijden", aldus Van den Brom tegen de krant. "Er staat nu zaterdag een oefenwedstrijd tegen de Amersfoortse selectie op het programma, dan een week niets en dan OFI Kreta. Verderop moeten we ook nog kijken. We hebben wat moeite met het vinden van tegenstanders. Dat komt ook door de omstandigheden, waarin de club zich bevindt. Maar ook dat komt weer goed. Ik kijk wel uit naar het moment dat we bij Vitesse alleen maar over voetballen praten. Dat we met voetballen bezig zijn. En dat komt. Ik ga ervan uit dat alles goed komt met Vitesse."