Engeland voorkomt blamage en schakelt Slowakije na verlenging uit op het EK

Engeland schakelt Slowakije uit op het EK
30 juni om 20:36

Engeland is zondagavond door het oog van de naald gekropen. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate had veel moeite met Slowakije, maar na een wereldgoal van Jude Bellingham en een verlenging wisten de Engelsen zich toch te plaatsen voor de kwartfinales.

Engeland kende geen sterke aanloop naar de achtste finales, maar eindigde ondanks het matige spel eerste in de groep. Tegen Slowakije kwam de ploeg van bondscoach Gareth Southgate weer niet indrukwekkend voor de dag en dat zorgde al vroeg voor problemen. De Slowaken kregen een aantal grote mogelijkheden in de openingsfase en kwamen via Ivan Schranz binnen het half uur op een 0-1 voorsprong.

De Engelsen kregen maar geen grip op het spel van Slowakije en dus viel er veel te bespreken in de rust. De pauze leek effect te hebben op Engeland, dat al vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte leek te komen. Phil Foden tikte van dichtbij namelijk binnen, maar de VAR greep in en keurde de goal af wegens buitenspel. Na het afgekeurde doelpunt waren ook Harry Kane en Declan Rice dichtbij de gelijkmaker.

De Engelsen leken zich te blameren, maar in de 95e minuut stond Bellingham op voor zijn land. De middenvelder maakte er met een schitterende omhaal 1-1 van en dwong zo een verlenging af. Al vroeg in de verlenging kreeg Slowakije de volgende domper te verwerken. Harry Kane knikte namelijk snel de 2-1 binnen, wat tevens de einduitslag was.

En dus plaatsen de Engelsen zich met veel moeite voor de kwartfinale en kunnen ze zich opmaken voor de kwartfinale tegen Zwitserland. Dit duel staat zaterdag 6 juli om 18.00 uur op het programma.