Georgië gaat strijdend ten onder: Spanje meldt zich bij de laatste acht van het EK

Spanje meldt zich bij de laatste acht van het EK
30 juni om 22:51

Spanje heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het EK. Ondanks een vroege achterstand werd er met 4-1 gewonnen van Georgië en dus kunnen de Spanjaarden zich opmaken voor de clash tegen Duitsland

Georgië moest in de openingsfase vooral tegenhouden, maar kwam er een aantal keer gevaarlijk uit op de counter. Een snelle omschakeling werd zelfs beloond met een doelpunt. Een harde voorzet werd namelijk in eigen doel gewerkt door Robin Le Normand en dus keek Spanje verrassend tegen een 0-1 achterstand aan. De Spanjaarden stelden nog voor rust orde op zaken via Rodri, die van randje zestienmetergebied raak schoot: 1-1.

In de tweede helft ging het hard voor de Georgische voetballers. Fabian Ruiz knikte van dichtbij de 2-1 tegen de touwen, waarna Nico Williams een kwartier voor tijd de wedstrijd besliste. Met een heerlijke actie en een uitstekende afronding zorgde de buitenspeler voor de 3-1. In de slotfase bepaalde Dani Olmo de eindstand op 4-1 en dus kan Spanje zich opmaken voor de kwartfinale tegen Duitsland. Die clash staat op vrijdag 5 juli om 18.00 uur op het programma.