Samenvatting Mexico - Ecuador en Venezuela - Jamaica

Samenvatting: Mexico kan naar huis na gelijkspel, Venezuela groepshoofd

1 juli om 10:15

De derde speelronde van Groep B in de Copa América zit erop. Na een grote verrassing kan Mexico al vroegtijdig richting huis, Venezuela daarentegen behield de perfecte vorm in stand. Hoe verliepen de wedstrijden. VoetbalNieuws.nl deelt de samenvattingen.

Mexico - Ecuador

Na een nipte overwinning op Jamaica leek Mexico een goede generale repetitie te hebben gehad voor de andere groepswedstrijden. Het toernooi eindige uiteindelijk in mineur na drie wedstrijden. Een nederlaag tegen Venezuela zorgde ervoor dat er een resultaat gehaald moest worden tegen Ecuador en dat mislukte. Een doelpuntloze 0-0 betekende dat Ecuador op basis van doelsaldo richitng de kwartfinale ging. Het enige doelpunt dat El Tricolor scoorde in het gehele toernooi kwam op naam van Gerardo Arteaga.

Jamaica - Venezuela

Jamaica was al zeker van uitschakeling na nederlagen tegen Mexico en Ecuador, maar ook in de laatste wedstrijd ging het mis. Na een 0-0 ruststand zorgde een goede tweede helft voor de derde nederlaag op een rij. Eduard Bello, Salomón Rondón en Eric Ramirez zorgde voor de doelpunten aan de kant van Venezuela. Daarmee behield het land ook de perfecte status, want de twee eerder gespeelde groepswedstrijden werden ook gewonnen. In de kwartfinale wacht Canada.