Ajax kijkt naar Mandela Keita

'Ajax kijkt rond in België en komt uit bij controleur van Royal Antwerp'

1 juli om 11:30

Ajax is in de zoektocht naar nieuwe aanwinsten mogelijk uitgekomen bij Mandela Keita. De middenvelder is momenteel actief bij Royal Antwerp FC dat hem overnam van OH Leuven. Wel moet er eerst verkocht worden.

'Ajax heeft Mandela Keita van Royal Antwerp op de shortlist voor deze zomer staan', aldus de Belgische journalist Sacha Tavolieri op X. Echter moeten de Amsterdammers eerst uitgaande transfers realiseren. 'Ajax moet echter eerst de boeken in evenwicht brengen en zal Keita niet kunnen kopen als ze niet verkopen.'

In totaal moet er volgens Tavolieri meer dan enkele tientallen miljoenen in de kas verdwijnen voordat er gekeken kan worden naar aanwinsten. 'Als de club bijvoorbeeld voor honderd miljoen euro verkoopt, dan kan er voor veertig miljoen euro aan spelers gekocht worden.' Keita is de tweede verdedigende middenvelder die de interesse trekt van Ajax. Ook de naam van Pablo Rosario sluimert rond.

Afgelopen seizoen was Keita actief voor het Royal Antwerp van Mark van Bommel. De controleur werd gehuurd van OH Leuven en uiteindelijk besloot de club hem definitief over te nemen. Een transfersom van vijf miljoen euro werd overgemaakt naar Leuven. De Belg speelde vorig seizoen 39 wedstrijden en kan mogelijk net na zijn transfer alweer uitkijken naar een nieuwe club.