Portugal wint na strafschoppen van Slovenië en treft Frankrijk in de kwartfinale

Lees hier de wedstrijd tussen Portugal en Slovenië terug
1 juli om 23:43

Portugal heeft met enorm veel moeite gewonnen van Slovenië. Kansen waren er zeker, maar uiteindelijk werd er middels strafschoppen gewonnen. Door deze overwinning zal Portugal het in de kwartfinale gaan opnemen tegen Frankrijk. VoetbalNieuws.nl geeft je een overzicht van de hoogtepunten van de wedstrijd.

De eerste grote kans komt in de dertiende minuut. Bernardo Silva geeft een voorzet, maar deze is net te scherp voor Bruno Fernandes. De bal vliegt voorbij Fernandes zonder dat hij hem kan raken, wat een gemiste kans oplevert voor Portugal. Cristiano Ronaldo probeert in de 39e minuut met een vrije trap het net te vinden. De 39-jarige aanvaller ziet zijn schot echter net over het doel van doelman Jan Oblak gaan. Slovenië kan opgelucht ademhalen. Vlak voor rust heeft Joao Palhinha nog een kans om Portugal op voorsprong te zetten. Zijn afstandsschot raakt echter de buitenkant van de paal, waardoor de teams doelpuntloos de rust ingaan. Portugal heeft het meeste balbezit, maar weet dit niet om te zetten in een voorsprong. Portugal heeft in de eerste helft van de wedstrijd tegen Slovenië de overhand, maar slaagt er niet in om te scoren. Het team heeft 65% van het balbezit, wat resulteert in verschillende kansen zonder succes.

Cristiano Ronaldo krijgt een vrije trap, maar Jan Oblak pareert deze poging. In de 62e minuut is het Slovenië dat gevaarlijk wordt. Benjamin Sesko krijgt na een goede steekpass een één-op-één kans met doelman Diogo Costa, maar schiet ver naast. Dit blijkt de grootste kans voor Slovenië te zijn in de negentig minuten speeltijd. Ondanks het vele balbezit en de kansen blijft het voor beide ploegen bij een doelpuntloos gelijkspel. Portugal heeft het balbezit en de controle over de wedstrijd, maar slaagt er niet in dit om te zetten in een voorsprong en dus gaan we verlengen!

In de 105e minuut krijgt Portugal dé kans om op voorsprong te komen. Ronaldo neemt het vanaf elf meter op tegen Oblak, maar de Portugees mist. Oblak keept een fantastische wedstrijd. In de 115e minuut krijgt Slovenië toch nog een megakans. Weer is het Sesko die oog in oog met de Portugese doelman komt, maar dit blijkt duidelijk een wedstrijd van de keepers te zijn, want de bal gaat er wéér niet in. Er worden strafschoppen genomen om te bepalen wie er naar de kwartfinale gaat.

Josip Ilicic mist de eerste strafschop, waarna Ronaldo wel het net weet te vinden. Vervolgens mist ook Jure Balkovec zijn penalty. Vervolgens weet Bruno Fernandes wel te scoren. Slovenië mist weer een strafschop en Bernardo Silva maakt de winnende strafschop. De strafschoppenserie eindigt in 3-0 voor Portugal.