Dit zegt Edwin van der Sar over zijn herstel na een hersenbloeding en Ajax

Dit zegt Edwin van der Sar over zijn herstel na een hersenbloeding en Ajax
2 juli om 09:49

Edwin van der Sar verscheen na een jaar afwezigheid weer in het openbaar en gaf een update over zijn gezondheid bij De Avondetappe van de NOS. De oud-directeur van Ajax kreeg vorig jaar tijdens een vakantie in Kroatië een hersenbloeding, kort na zijn vertrek bij de club.

Van der Sar herstelt na hersenbloeding

Van der Sar vertelde dat hij zich het afgelopen jaar volledig op zijn herstel heeft gericht. "Het is een zwaar jaar geweest met veel onderzoeken en herstel", zei Van der Sar. "Vanaf januari ben ik het weer op gaan pakken. Fysieke klachten? Ik ben nog niet in een competitieve omgeving geweest, maar over het algemeen ben ik er goed uitgekomen en heb ik mijn leven op kunnen pakken."

De oud-keeper heeft bewust afstand genomen van de voetballerij en richt zich nu op leuke dingen en rust. "Ik wil een leven zonder haast, geen onrust in mijn leven."

Dit zegt Edwin van der Sar over de situatie bij Ajax

Van der Sar heeft echter van een afstand meegekregen hoe Ajax het moeilijk heeft. "Als je stopt als speler of directeur, dan word je weer fan. Dan is het moeilijk om te zien hoe het nu gaat...", aldus de clubicoon. Hij noemt de huidige situatie bij Ajax pijnlijk en heeft nog contact met mensen binnen de club, maar blikt zelf niet terug op zijn tijd als directeur.