Zo kijkt PSV-trainer Bosz naar de vroege wissel van Veerman bij Oranje

Peter Bosz vindt dat Joey Veerman zichzelf te veel naar beneden heeft gehaald
2 juli om 16:03

Peter Bosz vindt dat Joey Veerman te streng voor zichzelf is geweest na de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Polen. De trainer van PSV denkt te begrijpen waarom het voor zijn middenvelder fout ging tegen Oostenrijk.

Bosz hield dinsdag zijn eerste perspraatje van het seizoen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daar kwam ook de situatie rondom Veerman bij Oranje ter sprake. 

"Joey Veerman heeft zichzelf na de eerste groepswedstrijd van Oranje te veel naar beneden gehaald", aldus de oefenmeester, geciteerd door De Telegraaf. Veerman zei onder andere dat hij 'veel te slordig' was en dat het ‘niet meer mag gebeuren'. "Hij was veel te kritisch op zichzelf. Zeker in de eerste helft heeft hij het niet zo slecht gedaan." 

Tegen Oostenrijk ging het vervolgens echt mis voor Veerman. Een wissel na ongeveer dertig minuten was het gevolg. Hoe kwam dit volgens Bosz? "Natuurlijk ken ik de oorzaak. Maar het is niet om mij om dat te duiden. Hij kreeg al zoveel berichten en apps. Wat we besproken hebben? Dat was allemaal niet zo spannend."