Gakpo in illuster rijtje na doelpunt tegen Roemenië in de achtste finale op het EK

Gakpo voegt zich in rijtje vaakst scorende Oranje-internationals op eindtoernooi
2 juli om 19:15

Cody Gakpo scoorde tegen Roemenië zijn derde treffer van dit EK. Door het doelpunt komt Gakpo in een illuster rijtje van doelpuntenmakers op een eindronde terecht. VoetbalNieuws.nl vertelt je er meer over. 

Gakpo is één van de grote uitblinkers bij Oranje dit EK. Met zijn doelpunt dinsdagavond tegen Roemenië staat de teller van de Liverpool-aanvaller al op drie dit toernooi. Daarmee is de Nederlander op dit moment topscorer van het toernooi. Ook op het WK van 2022 in Qatar liet de aanvaller een goede indruk achter en scoorde hij drie keer. Daarmee komt de teller voor Gakpo op zes doelpunten op een eindronde namens Oranje. Met zijn zes treffers mag Gakpo zich in een illuster rijtje voegen. 

Welke international scoorde het vaakst voor Oranje op een eindtoernooi?

Dennis Bergkamp is met tien doelpunten op een eindronde de topscorer van Oranje op een EK of WK. Gakpo heeft dus nog even te gaan om dat record te evenaren. Bergkamp was in totaal vier keer trefzeker op een EK. Op WK's presteerde de aanvaller nog beter: daar maakte Bergkamp zes treffers. Zijn bekendste doelpunt maakte hij ongetwijfeld op het WK van 1998 tegen Argentinië.

Topscorers op eindtoernooien namens Nederland

1. Dennis Bergkamp - 10 doelpunten 
2. Robin van Persie - 9 doelpunten
3. Johnny Rep - 8 doelpunten 
3. Wesley Sneijder - 8 doelpunten
3. Patrick Kluivert - 8 doelpunten
6. Ruud van Nistelrooij - 7 doelpunten
6. Arjen Robben - 7 doelpunten 
8. Cody Gakpo - 6 doelpunten
8. Rob Rensenbrink - 6 doelpunten
9. Marco van Basten - 5 doelpunten
9. Johan Neeskens - 5 doelpunten