'Entourage Zirkzee nadert akkoord over transfer naar Manchester United'

'Entourage Zirkzee nadert akkoord over transfer naar Manchester United'
3 juli om 13:14
Laatste update: 3 juli om 13:22

Manchester United is in verregaande gesprekken met het management van Joshua Zirkzee, aldus Sky Sports. Het medium weet te melden dat de entourage van de speler tijdens het EK met de club om tafel zit. De onderhandelingen zijn inmiddels in een vergevorderd stadium.

Sky Sports meldt dat de onderhandelingen tussen Zirkzee en United vergevorderd zijn. De Nederlandse spits heeft een afkoopclausule van veertig miljoen euro bij Bologna. Verwacht wordt dat hij deze zomer vertrekt. AC Milan toonde eerder interesse, maar kwam er financieel niet uit met zijn management. Zirkzee zou ook al contact hebben gehad met Erik ten Hag.

Het medium geeft ook een update over andere transferzaken van United. "Manuel Ugarte van Paris Saint-Germain blijft een optie. Daarnaast zijn er gesprekken met Duitse en Italiaanse clubs over mogelijke transfers van Jadon Sancho en Mason Greenwood. Echter, nog geen enkele club heeft aan de verwachtingen van de vraagprijs voldaan. Casemiro staat ook op de nominatie om United te gaan verlaten. De Braziliaan geniet interesse uit Saudi-Arabië."

Giovanni Sartori, sportief directeur van Bologna, bevestigde dat Zirkzee vrijwel zeker zal vertrekken. "Hij heeft een clausule, dus hij vertrekt voor 99,9%," aldus Sartori maandag. "We denken al maanden aan vervanging. Het zal niet makkelijk zijn, maar we hebben enkele namen."