Waarom is er geen verlening op de Copa América?

Geen verlenging tijdens wedstrijden: deze regel geldt op de Copa América 2024

3 juli om 20:40

Het is tijd voor de kwartfinales in de Copa América. Daarmee kunnen wedstrijden niet meer in een gelijkspel eindigen en het toernooi wijkt af van de 'normale' FIFA-regels. Welke spelregels gelden er op de Copa América? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Met vijf gelijke spelen viel het aantal remises nog mee op de Copa América. Slechts op één hand was het aantal keren te delen dat de punten gedeeld moesten worden. Onder andere de Verenigde Staten vloog daardoor uit het toernooi. Na drie speelrondes zit de groepsfase erop en dus gaan de acht overgebleven landen zich opmaken voor de kwartfinales. Die volgen via een knock-outsysteem.

Welke regel geldt er tijdens de Copa América?

In tegenstelling tot de 'normale' FIFA-regels zullen er op de Copa América deze editie geen verlengingen zijn. De wedstrijden zullen negentig minuten duren, waarna er meteen strafschoppen genomen zal worden. Hiermee blijft het toernooi op dezelfde voet verder gaan, want ook tijdens de editie van 2021, 2019, 2016 en 2015 was de regel al effectief. Het enige moment dat er wel verlenging gespeeld zal worden is tijdens de finale. Mocht na negentig minuten in de finale nog altijd een gelijke stand op het bord staan, dan wordt er een extra halfuur aan vastgeplakt.