Wie is Nuno Tavares?

Wie is Nuno Tavares, de linksachter waarmee Ajax zich mogelijk wil versterken?

3 juli om 22:30

Nuno Tavres kan zomaar de volgende verdediger zijn die de linkerkant van de Johan Cruijff Arena bestuift. De Portugees staat in de belangstelling van Ajax. Wie is Tavares en hoe verloopt zijn carrière tot nu toe? VoetbalNieuws.nl geeft je een beeld.

Wie is Nuno Tavres?

Nuno Albertino Varela Tavares is geboren op 26 januari 2000 in Lissabon, Portugal. Hij een Portugese voetballer die als linksachter onder contract staat bij de Premier League club Arsenal. Tavares is van origine van Kaapverdische afkomst, maar komt uit voor het Portugese nationale elftal. Hij speelde voor meedere jeugdelftallen, maar kwam nog niet uit voor de Seleção das Quinas

Eerste stappen en grote transfer

Tavares begon in de jeugdopleiding bij Sporting CP, waarna hij overstapte naar Casa Pia, om uiteindelijk een definitieve stap maken richitng bij Benfica. Zijn debuut in het seniorenteam van Benfica B vond plaats op 27 oktober 2018 in een 3-2 overwinning tegen Covilhã. Hij maakte indruk en speelde op 4 augustus 2019 zijn eerste officiële wedstrijd voor het eerste team, een klinkende 5-0 overwinning op Sporting CP in de Supertaça Cândido de Oliveira. Ondanks zijn aanvankelijke succes had Tavares te maken met uitdagingen, waaronder een terugplaatsing naar het B-team van Benfica na een moeilijke wedstrijd tegen rivaal Porto.

Op 10 juli 2021 maakte Tavares de overstap naar Arsenal voor een bedrag van ongeveer acht miljoen euro. Hij debuteerde in de Premier League op 13 augustus 2021 in een wedstrijd tegen Brentford. Ondanks een blessure van Kieran Tierney, die hem meer speeltijd gaf, kende Tavares gemengde successen. Zijn aanvallende kwaliteiten werden geprezen in Engeland, maar defensief liet hij soms steken vallen. Zijn eerste doelpunt voor Arsenal kwam op 23 april 2022 tegen Manchester United, waar hij scoorde in een 3-1 overwinning.

Verhuurperiodes

Om meer speeltijd en ervaring op te doen, werd Tavares op 30 juli 2022 uitgeleend aan Marseille. Het bleek de eerste huurtransfer die de Portugees maakte, want later zou hij ook nog een verhuurd worden aan Nottingham Forrest. Tijdens het afgelopen seizoen speelde Tavares daar en hij kwam pas aan spelen toe onder de nieuw aangestelde Nuno Espírito Santo. Bij Forrest kwam hij tot twaalf competitiewedstrijden, terwijl hij in de Ligue 1 nog tot 39 wedstrijden. In totaal scoorde hij zes keer voor L'OM, maar ook pakte hij zeven keer geel en één keer direct rood.

Interesse van Ajax en marktwaarde

Volgens het Engelse Sky Sports heeft Ajax interesse in de diensten van Tavares. Er zou tot nu toe alleen nog sluimerende interesse zijn, maar of het al gekomen is tot onderhandelingen is niet duidelijk. Ook is het niet duidelijk of de Amsterdammers de linksachter zouden willen huren, of een definitieve transfer op handen is. Volgens Transfermarkt.com heeft de Portugees een marktwaarde van vijftien miljoen euro. Zijn contract bij The Gunners loopt tot medio 2025 en mede daardoor zou de marktwaarde zo hoog uit kunnen vallen.