Volgens Belgische media gaat Utrecht zich versterken met Noah Ohio

Update: 'Utrecht krijgt nul op het rekest voor Lammers en schakelt door'

4 juli om 14:48
Laatste update: 4 juli om 14:48

FC Utrecht gaat zich mogelijk versterken met Noah Ohio, zo melden transferjournalist Sacha Tavolieri en Voetbal International. De spits van Jong Oranje moet definitief van Standard Luik naar de Domstad verkassen.

FC Utrecht zag onlangs dat Sam Lammers na een halfjaar gehuurd te zijn van Rangers FC vertrok. Het betekent dat er een vacature openstaat voor de spitspositie en die moet worden ingevuld door Ohio. Volgens Tavolieri ontbreken er nog een paar details en is het 'een kwestie van uren', voordat de deal beklonken gaat worden.

Dat Ohio naar Utrecht gaat, is ergens niet verrassend. Onlangs gaf de aanvaller in gesprek met VoetbalPrimeur nog aan dat hij er afgelopen winter al dicht bij was. Het feest ging toen niet door, maar een huurtransfer naar Hull City wel. Nu lijkt het Utrecht toch te lukken om Ohio te binden. Zijn contract in België loopt nog tot medio 2026.

Utrecht is aardig bedrijvig op de transfermarkt. Eerder op de donderdag meldde De Telegraaf al dat de club zich gaat versterken met Miguel Rodriguez, een Spaanse buitenspeler van Celta de Vigo.

Update (14.45 uur): De Telegraaf meldt dat Lammers sowieso niet terugkeert bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben 'nul op het rekest' gekregen in een poging om de huurling van Rangers FC te behouden. Door de tranfersom van 4,1 miljoen euro die de Schotten afgelopen seizoen voor hem betaalden aan Atalanta, was een definitieve overstap sowieso lastig.

Lammers zou zelf echter de wens hebben uitgesproken om bij Utrecht te blijven, maar zo ver komt het niet. De nummer zeven van het afgelopen seizoen schakelt daarom door naar Ohio.