Zo verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Manchester United

Dit is de voorbereiding van Manchester United voor nieuwe seizoen onder Ten Hag
10 augustus om 15:10
Laatste update: 10 augustus om 15:10

Manchester United wacht op Wembley de eerste kraker van het seizoen. In de traditionele seizoensopener, de Community Shield, is aartsrivaal Manchester City de tegenstander. Hoe verliep de voorbereiding van Erik ten HagVoetbalNieuws.nl zet de resultaten voor je op een rij.

Twee oefenduels op Europese bodem en trainingskamp in de VS

Zoals we de laatste jaren wel vaker zien, ging Manchester United op tour naar de Verenigde Staten. Voordat The Mancunians het vliegtuig instapten, werden er nog twee oefenwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk gespeeld tegen Rosenborg en Rangers FC. in Amerika stonden wedstrijden tegen Arsenal, Real Betis en het Liverpool van Arne Slot op de agenda.

Zowel de eerste als de laatste wedstrijd werd verloren door The Red Devils met een piepjong United werd verloren van Rosenborg en in de Verenigde Staten boekte Slot een gevoelige overwinning. Het werd een harde uithaal, want Liverpool versloeg rivaal Manchester United met 3-0. Fabio Carvalho, Curtis Jones en Konstantinos Tsimikas kwamen op het scorebord. De derde nederlaag was tegen Premier League-opponent Arsenal.

Het volledige oefenprogramma van United

15/07: Rosenborg - Manchester United (Trondheim, Noorwegen) 1 - 0
20/07: Rangers FC - Manchester United (Edinburgh, Schotland) 0-2
28/07: Arsenal - Manchester United (Los Angeles, VS) 2-1
31/07: Manchester United - Real Betis (San Diego, VS) 3-2
03/08: Manchester United - Liverpool (South Carolina, VS) 0-3