Wat is de vermoedelijke opstelling van Frankrijk?

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: terugkerende Rabiot zorgt voor luxeprobleem

9 juli om 09:00

Didier Deschamps staat voor een lastige keuze richting de halve finale van het Europees Kampioenschap. De bondscoach van Frankrijk ziet Adrien Rabiot terugkeren en heeft daarmee een luxeprobleem. Wat is de vermoedelijke opstelling van Les BleusVoetbalNieuws.nl neemt de namen met je door.

Het is nog niet het toernooi van een spetterend Frankrijk. Toch behaalde Les Bleus de halve finales. In open spel wisten de manschappen van Deschamps zelfs nog geen enkele keer te scoren. Tegen Portugal eindigde het in 0-0, tegen België werd gewonnen na een eigen doelpunt van Jan Vertonghen en ook tegen Oostenrijk was er een eigen doelpunt van Maximilian Wöber voor nodig om de overwinning veilig te stellen. Kylian Mbappé scoorde één doelpunt dit toernooi en deed dat vanaf de penaltystip tegen Polen.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Frankrijk?

Frankrijk bereikte de halve finales dankzij een zenuwslopende strafschoppenserie tegen Portugal, waarbij de inspirerende aanvoerder Kylian Mbappé vroegtijdig werd gewisseld door een blessure. Ondanks dat hij al niet op zijn best was vanwege een blessure aan zijn neus, zal de sterspeler van Real Madrid naar verwachting toch in de basis starten. Hij zal in de aanval worden bijgestaan door Marcus Thuram, Randal Kolo Muani en Ousmane Dembélé.

De verdediging van Frankrijk is stabiel, met Arsenal's William Saliba als centrale figuur, en er wordt verwacht dat de achterste linie ongewijzigd blijft. AC Milan-doelman Mike Maignan, die enkele belangrijke reddingen maakte in de kwartfinale, is de onbetwiste nummer één onder de lat. Verder zullen ook Jules Koundé, Theo Hernández en Dayot Upamecano hun plaats behouden.

Bondscoach Deschamps heeft geen schorsingen om rekening mee te houden en kan Adrien Rabiot weer verwelkomen na zijn eenmalige schorsing. Hierdoor zal Eduardo Camavinga waarschijnlijk op de bank beginnen. Aurelien Tchouaméni en N'Golo Kanté lijken vaste waarden op het middenveld te zijn geworden. Antoine Griezmann, die deze zomer niet zijn beste vorm heeft laten zien, zal waarschijnlijk een rol spelen in de aanval en kan zijn 17e optreden op een Europees kampioenschap maken, wat hem de Franse recordhouder zou maken.

De vermoedelijke opstelling van Frankrijk: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Kanté, Tchouaméni, Rabiot; Griezmann; Kolo Muani, Mbappé.