Van Halst heeft vertrouwen in driemanschap bij Ajax: "Anders word je kwetsbaar"

Van Halst heeft vertrouwen in 'driemanschap' bij Ajax: 'Anders word je kwetsbaar'
9 juli om 18:21
Laatste update: 9 juli om 18:36

Jan van Halst heeft alle vertrouwen in de nieuwe leiding van Ajax. Volgens de voormalig interim-directeur van de Amsterdammers steekt het driemanschap tussen Alex Kroes, Marijn Beuker en Kelvin de Lang goed in elkaar.

In 2023 werd Van Halst lid van de raad van commissarissen van Ajax. In september 2023 werd hij tijdelijk algemeen directeur. De ex-verdediger bleef aan tot het aantreden van Kroes in maart 2024. "Ik had ook niet echt de ambitie om er heel lang te zijn. Ze hebben me gevraagd om het zes maanden in te vullen", aldus Van Halst tegenover Ziggo Sport. Namens de televisiezender analyseert hij de oefenwedstrijd van Ajax tegen STVV.

"Wat ik wel leuk vind, is dat Kelvin de Lang (de hoofd scouting, red.) een prominente rol heeft, die ik destijds naar voren heb geschoven, naast Alex Kroes (de technisch directeur, red.). Ik denk ook dat dit in z'n hart ligt. Het is echt een voetbalman, net als Marijn Beuker (de directeur voetbal, red.). Dat driemanschap is heel erg belangrijk. Als je afhankelijk bent van één persoon, dan word je heel erg kwetsbaar. Ik heb het idee, tenminste in de tijd dat ik met ze samenwerkte, dat die drie goed marcheren. Het vertrouwt elkaar en daar heb ik dan weer alle vertrouwen in."