Hierom willen de Engelsen specifiek op Ronald Koeman revanche nemen

Hierom willen de Engelsen specifiek op Ronald Koeman revanche nemen

10 juli om 16:51

Woensdagavond staat de halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland op het programma. Terwijl de meeste fans uitkijken naar een spannende wedstrijd, herinnert deze confrontatie Engelse supporters aan een pijnlijke gebeurtenis uit het verleden. Ronald Koeman speelde toen een hoofdrol in een controversiële WK-kwalificatiewedstrijd in 1993. VoetbalNieuws vertelt je wat er precies gebeurde.

Nederland - Engeland in 1993

Tijdens die wedstrijd trok Koeman de doorgebroken David Platt neer, maar kreeg slechts een gele kaart van de Duitse scheidsrechter Karl-Josef Assenmacher. Vijf minuten later scoorde Koeman uit een vrije trap, wat leidde tot een 2-0 overwinning voor Nederland en uitschakeling van Engeland voor het WK. Deze arbitrale fout blijft een gevoelig punt voor Engelse voetbalfans.

Tijdens een recente persconferentie herinnerde een Britse journalist Nederlandse spelers Cody Gakpo en Micky van de Ven aan deze gebeurtenis. Beide spelers, die toen nog niet geboren waren, hadden er geen kennis van. Koeman erkende onlangs in Wolfsburg: "Natuurlijk was dat een rode kaart."

Een verslaggever van The Times legt uit dat deze wedstrijd symbool staat voor de mislukte WK-kwalificatie onder coach Graham Taylor, die zijn baan verloor na de uitschakeling. Engelse fans hopen vanavond op revanche, al ligt de echte frustratie bij de scheidsrechterlijke dwaling. Die historische context voegt extra spanning toe aan de wedstrijd.

Nederland - Engeland begint woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park in Dortmund. Via dit liveblog van VoetbalNieuws hoef je niets te missen van de aanloop en de wedstrijd zelf!