'Memphis aangeboden in Italië, salariseisen schrikken topclubs af'

'Memphis aangeboden in Italië, salariseisen schrikken topclubs af'

10 juli om 17:11

Memphis Depay is volgens de Italiaanse media Calciomercato.com en Tuttosport aangeboden bij zowel AC Milan als AS Roma. De Nederlandse aanvaller is deze zomer transfervrij nadat zijn contract bij Atlético Madrid is afgelopen. Momenteel speelt Memphis op het EK en bereidt hij zich voor op de halve finale tegen Engeland.

De salariseisen van Depay zijn aan beide clubs kenbaar gemaakt. Hij vraagt vijf miljoen euro per seizoen. Dat bedrag is voor zowel Milan als Roma te hoog, waardoor de interesse voorlopig is afgenomen. Er is echter een kans dat de clubs later in de zomer opnieuw contact opnemen met Memphis, die mogelijk bereid zal zijn om zijn eisen aan te passen.

AC Milan is op zoek naar versterking in de aanval en heeft verschillende opties overwogen. Joshua Zirkzee leek lange tijd een serieuze kandidaat, maar de hoge commissievergoeding van zijn entourage deed Milan besluiten af te haken. Milan richt zich nu op Álvaro Morata en heeft ook Tammy Abraham aangeboden gekregen. Roma heeft op zijn beurt interesse in Georges Mikautadze en Alexander Sørloth. Mikautadze scoorde drie keer in vier wedstrijden op het afgelopen EK en staat onder contract bij FC Metz, terwijl Sørloth bij Villarreal speelt.