Ronald Koeman zeer kritisch op arbitrage na omstreden strafschopmoment

Ronald Koeman zeer kritisch op arbitrage na omstreden strafschopmoment
11 juli om 09:50

Na de verloren halve finale van het EK 2024 uitte Ronald Koeman scherpe kritiek op scheidsrechter Felix Zwayer. Oranje verloor met 1-2 van Engeland, mede door een omstreden strafschop.

Na vijftien minuten kreeg Nederland een strafschop tegen. Denzel Dumfries raakte bij een blokpoging de voet van Harry Kane. "Dit is een type beslissing van een VAR", aldus een gefrustreerde Koeman na afloop van het duel. "Dit is geen penalty. Hij wil de bal blokken en Kane schiet. Voetbal gaat kapot door dit soort beslissingen."

Zwayer kwam ook op andere momenten onder vuur van Koeman. "Hij floot voor veel lullige dingetjes. In Engeland wordt daar niet voor gefloten", zei Koeman. "Dat is niet waarom je verliest. Maar bij momenten floot de scheidsrechter te makkelijk voor dingen die geen overtredingen waren."

Kane benutte de strafschop en zorgde daarmee voor de 1-1 na de openingstreffer van Xavi Simons. Uiteindelijk besliste Engeland de wedstrijd in hun voordeel met een late tweede goal. "Je verliest omdat zij een geweldige tweede goal maken. Maar bij momenten floot de scheids te makkelijk", concludeerde Koeman.