Volgens Spaanse media word Frenkie de Jong mogelijk geopereerd

'Enkel De Jong nog steeds opgezwollen, Barcelona sluit operatie niet langer uit'

11 juli om 13:54
Laatste update: 11 juli om 14:12

De enkel van Frenkie de Jong is nog steeds een groot zorgenkindje van de speler zelf en FC Barcelona. De middenvelder arriveerde afgelopen week met een opgezwollen gewricht en volgens Spaanse media is het niet meer uitgesloten dat er een operatie aan te pas moet komen.

De enkel van De Jong speelt hem al bijna een jaar parten. De Oranje-international raakte in totaal drie keer geblesseerd aan het gewricht en moest daarom ook het EK met het Nederlands elftal laten schieten. Woensdag onderging De Jong fysieke testen bij Barcelona en volgens Diario SPORT zijn de 'ontstekingen nog aanzienlijk'.

Ook op foto’s is te zien dat de enkel van De Jong inderdaad nog opgezwollen is. De komende dagen gaan ze in Catalonië onderzoeken in hoeverre de speler kan trainen. Er zijn nu twee scenario’s mogelijk voor de start van het seizoen.

In het eerste scenario sluit De Jong gewoon aan bij de selectie van Barcelona, maar in het tweede geval zou er een operatie moeten plaatsvinden. Dat zou betekenen dat hij alsnog enkele maanden langs het veld staat en in ieder geval de start van het nieuwe seizoen mist.