'Ajax wil oude bekende terughalen: Amsterdammers ver met komst van Traoré (28)'

Bertrand Traoré keert mogelijk terug bij Ajax
11 juli om 14:03
Laatste update: 11 juli om 14:09

Ajax wil Bertrand Traoré aan de selectie toevoegen, weten De Telegraaf en Voetbal International. De Amsterdammers zouden ver zijn met de komst van de rechtsbuiten uit Burkina Faso, die een verleden heeft in de Nederlandse hoofdstad.

Dat Ajax aan Traoré wordt gelinkt is niet nieuw. Half april meldde Ajax Showtime al dat de club scouts zou hebben gestuurd om de aanvaller bij zijn club Villarreal te bekijken. Volgens de ochtendkrant willen de Amsterdammers nu doorpakken met het 'buitenkansje', aangezien Traoré transfervrij is.

Traoré heeft een verleden bij Ajax. De uit Burkina Faso afkomstige aanvaller speelde tussen 2016 en 2017 bij de club waarmee hij de Europa League-finale speelde tegen Manchester United. In 39 wedstrijden scoorde hij dertien keer en gaf zes assists. Daarna kwam hij uit voor Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en tot voor kort Villarreal.

Onlangs keek Traoré nog met grote belangstelling naar de Conference League-clash tussen Ajax en zijn oude club Aston Villa. Toen gaf hij in gesprek met de clubkanalen van Ajax nog aan dat hij ooit terug zou willen keren in Nederland. Dat gaat nu mogelijk gebeuren.