Waar wordt Oranje-recordinternational Wesley Sneijder precies van verdacht in Turkije?

Waar wordt Oranje-recordinternational Wesley Sneijder precies van verdacht in Turk
11 juli om 18:30

Wesley Sneijder is in opspraak gekomen in Turkije. De recordinternational van het Nederlands elftal zou banden hebben met een criminele organisatie. VoetbalNieuws duikt met je in de situatie!

Sneijder zou een bekende zijn van de internationale misdaadorganisatie Comanchero. Turkse media kwamen met het grote nieuws dat Sneijder betrokken was bij witwaspraktijken van deze organisatie. De oud-middenvelder zou een geheime partner zijn van Comanchero en tussen 2013 en 2017 aandelen hebben gekocht in een bedrijf van de criminele organistatie, die op deze manier crimineel geld zouden hebben witgewassen. 

Wat is Comanchero?

Van oorsprong is de Comanchero een motorbende, maar de voorbije jaren kwam naar buiten dat het meer een criminele organisatie is. Ze zouden zich vanuit  Turkije bezighouden met drugsproductie en -handel en witwassen. Dat laatste gebeurt via meerdere bedrijven die worden opgericht, waaronder dus het bedrijf waar Sneijder zo'n 1,8 miljoen euro in zou hebben gestopt.

Reactie van Sneijder

'Het nieuws dat sinds de ochtenduren over mij verspreid werd in verschillende media, vooral Turkse media, geeft niet de waarheid weer', begint Sneijder op Instagram. 'Ik ben diep bedroefd over de verspreiding van dit nieuws in Turkije, mijn tweede thuis. Medewerkers hebben het bedrijf aan mij voorgesteld als een zeer goed bedrijf en op de een of andere manier heeft dat me vertrouwen gegeven', gaat Sneijder verder. 'Ik heb op een legale en transparante manier aandelen gekocht. Ik heb echter in geen enkele vorm winst gemaakt vanaf het moment dat ik de aandelen heb gekocht tot nu toe', besluit Sneijder.