'Engelse bond wil ongeacht uitkomst EK-finale door met Southgate als bondscoach'

Volgens Engelse media wil de FA ook na het EK door met Southgate bij Engeland
12 juli om 08:05

De FA wil ook na dit EK door met Gareth Southgate als bondscoach, zo weet The Times. De Engelse voetbalbond zou met de de bekritiseerde coach willen aantreden op het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

De geluiden over een vertrek van Southgate als bondscoach van Engeland stegen tijdens dit EK tot een hoogtepunt, maar zijn nu wat afgezwakt. Dat komt doordat de Engelsen het hebben geschopt tot de finale van het EK, door onder andere het Nederlands elftal uit te schakelen in de halve finale. 

Volgens het Engelse medium is de FA nu bezig met een charmeoffensief om Southgate te behouden bij Engeland, ongeacht de uitkomst van de EK-finale tegen Spanje. De tijd begint namelijk te dringen, aangezien het contract van de bondscoach tot en met december 2024 loopt. Southgate heeft nu zijn sporen verdiend omdat hij Engeland door een moeilijke periode in Duitsland heeft geleid, klinkt het.

Mocht Southgate aanblijven, dan begint hij alweer aan zijn negende jaar als bondscoach van Engeland. In november 2016 werd hij aangesteld bij The Three Lions.