AZ heeft Troy Parott bijna binnen als opvolger van de vertrokken Vangelis Pavlidis

'AZ betaalt miljoenen voor Palvidis-opvolger, medische keuring volgt snel'

12 juli om 09:45
Laatste update: 12 juli om 09:55

AZ heeft Troy Parott bijna binnen. Volgens Voetbal International en AZAlerts gaan de Alkmaarders de opvolger van de naar Benfica vertrokken Vangelis Pavlidis naar verwachting snel presenteren.

Dat AZ achter Parott aanzit, is al langer bekend. De Alkmaarders moeten een deel van de Pavlidis-miljoenen gaan investeren in diens opvolger. Naar verluidt zal er een bedrag van om en nabij de acht miljoen euro worden betaald aan Tottenham Hotspur, de werkgever van Parott. Volgens VI is het onduidelijk of dat inclusief of exclusief bonussen is.

Alleen een medische keuring staat een transfer van Parott naar AZ nog in de weg, meldt het medium. Deze tests zullen naar verwachting snel worden uitgevoerd door de Alkmaarders. Parott gaat naar verwachting een contract tekenen tot en met de zomer van 2029, klinkt het.

Parott maakte afgelopen seizoen een goede indruk bij Excelsior, de club waaraan hij werd uitgeleend door Spurs. De Ier was een soort diesel, maar was aan het eind van het seizoen echt op stoom. In totaal maakte hij zeventien goals voor de Rotterdammers, waarvan zeven in de play-offs. Dat was niet genoeg voor Excelsior om in de Eredivisie te biljven.