'Mocht Benítez vertrekken, dan gaat PSV op zoek naar 'type Leno' als vervanger'

Volgens VI gaat PSV op zoek naar een doelman als Leno als Benítez vertrekt
12 juli om 10:54

Mocht PSV op zoek gaan naar een doelman, dan zal er worden gekeken naar een type als Bernd Leno. Volgens Voetbal International stond de 32-jarige doelman eerder al op een lijst in Eindhoven.

Bij PSV heersen nog enkele onzekerheden voor het komende seizoen. Daar is de positie onder de lat er een van. Voor eerste doelman Walter Benítez is belangstelling van Atlético Madrid. Het openingsbod van de Madrilenen werd door de club uit Eindhoven van tafel geveegd, maar de kans bestaat dat de Argentijn bij een goed bod wel eens zou kunnen vertrekken.

Buiten dat PSV volgens VI met tweede doelman Joël Drommel en Niek Schiks, de twintigjarige derde doelman, nog opties in huis heeft, gaan de Eindhovenaren bij een vertrek van Benítez op zoek naar een ander. Dat zou wel eens Leno of een type als Leno kunnen worden, zo schetst het weekblad. Het moet dan in ieder geval iemand worden die 'goed met zijn voeten is en de grote ruimte achter de linies kan bespelen', iets waar Duitse doelmannen in uitblinken.

Mocht PSV daadwerkelijk bij Leno gaan aankloppen, dan zullen ze het vliegtuig naar Engeland moeten pakken. De goalie die een verleden heeft bij onder meer Bayer Leverkusen en Arsenal staat onder contract bij Fulham. Aannemelijk is dat hij daar een miljoenensalaris verdient, maar in Eindhoven kan hij Champions League spelen.