Zo kunnen de Oranje Leeuwinnen zich vanavond kwalificeren voor het EK

Zo kunnen de Oranje Leeuwinnen zich vanavond kwalificeren voor het EK
12 juli om 21:10
Laatste update: 12 juli om 21:04

Vrijdagavond kunnen de Oranje Leeuwinnen zich kwalificeren voor het EK 2025 in Zwitserland. Om 20.45 uur is Italië de tegenstander in Sittard. VoetbalNieuws vertelt je wanneer er feest kan worden gevierd.

Wanneer gaan de Oranje Leeuwinnen naar het EK?

Nederland leidt momenteel de kwalificatiepoule met zeven punten uit vier wedstrijden. Italië en Noorwegen volgen met vijf punten en Finland heeft vier punten. Bij winst vanavond is het EK-ticket direct binnen. Bij een gelijkspel of verlies volgt dinsdag een herkansing tegen Noorwegen. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. Bij een derde of vierde plek volgen play-offs tegen landen uit lagere divisies.

1. Nederland (4-7, 0)
2. Noorwegen (4-5, +3)
3. Italië (4-5, +1)
4. Finland (4-4, -4)

De huidige kwalificatieopzet maakt het moeilijker om zich te plaatsen. Het team moet direct winnen van Italië om zich te verzekeren van een plek op het EK. Bij verlies of een gelijkspel wordt het een stuk lastiger, met mogelijke play-offs als gevolg.

Ondanks enkele blessures binnen het team is de verwachting dat de Oranje Leeuwinnen vanavond alles zullen geven om zich te kwalificeren. Ze willen geen genoegen nemen met minder dan directe kwalificatie en zijn vastbesloten om te winnen.