Vermoedelijke opstelling Spanje: De la Fuente voert twee wijzigingen door in basis

Vermoedelijke opstelling Spanje: opstelling Spanje tegen Engeland in EK-finale
14 juli om 08:30
Laatste update: 14 juli om 08:30

Zondagavond om 21:00 uur nemen Spanje en Engeland  het tegen elkaar op in de finale van het EK 2024. Spanje speelt tot dusver een toernooi met mooi voetbal, maar toch voert bondscoach Luis de la Fuente mogelijk twee wijzigingen door in zijn basiselftal.VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van La Roja met je door.

Bij Spanje worden twee wijzigingen verwacht voor de finale. Dani Carvajal en Robin Le Normand keren terug van schorsingen en zullen waarschijnlijk hun plek in de basiself heroveren. Dit gaat ten koste van Jesús Navas en Nacho Fernández, die tegen Frankrijk in de halve finale startten. Daarnaast is er geen twijfel over de inzetbaarheid van Álvaro Morata, die ondanks een lichte knieblessure fit genoeg is om aan de aftrap te verschijnen.

Vermoedelijke opstelling Spanje

Spanje lijkt de finale in te gaan met een 4-3-3 formatie. In doel zal Unai Simón staan, die een betrouwbaar toernooi heeft gespeeld. De verdediging bestaat naar verwachting uit Dani Carvajal, Robin Le Normand, Aymeric Laporte en Marc Cucurella. Het middenveld wordt gevormd door Rodri en Fabián Ruiz, met Dani Olmo als meest aanvallende middenvelder. In de aanvalslinie staan Lamine Yamal, Álvaro Morata en Nico Williams opgesteld.

Voor Luis de la Fuente is het belangrijk om de balans in het team te behouden, vooral tegen een sterk Engeland dat zijn opstelling waarschijnlijk ongewijzigd laat. De terugkeer van Carvajal en Le Normand biedt de nodige defensieve stabiliteit, terwijl de creativiteit van Olmo cruciaal zal zijn om kansen te creëren.

Vermoedelijke opstelling Spanje: Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Rodri, Ruiz, Olmo; Yamal, Morata, Williams.

De finale van het EK 2024 tussen Spanje en Engeland wordt zondagavond om 21.00 uur gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. De wedstrijd is live te volgen op NPO 1.