Vermoedelijke opstelling Engeland: opstelling Engeland tegen Spanje in EK-finale

Vermoedelijke opstelling Engeland: Southgate voert één wijziging door tegen Spanje

14 juli om 07:30
Laatste update: 14 juli om 07:14

De finale van het EK staat op het programma. Engeland en Spanje treffen elkaar in Berlijn en VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Three Lions met je door!

Bij Engeland is er één belangrijke vraag voorafgaand aan de finale: wie start er als linksback? Kieran Trippier begon in de halve finale tegen Nederland, maar werd in de rust vervangen door Luke Shaw. Southgate gaf aan dat dit geen puur tactische keuze was en dat hij geen risico’s wilde nemen met Trippier. Met Shaw weer volledig fit, lijkt hij de voorkeur te krijgen voor de finale.

Vermoedelijke opstelling Engeland

Engeland lijkt in bijna dezelfde formatie te starten als in de halve finale tegen Nederland, met slechts één wijziging in de verdediging. Jordan Pickford blijft de onbetwiste doelman. De defensie bestaat naar verwachting uit Kyle Walker, John Stones en Marc Guehi. Op het middenveld zullen Bukayo Saka, Kobbie Mainoo, Declan Rice en Luke Shaw plaatsnemen. De aanvalslinie wordt gevormd door Jude Bellingham, Phil Foden en aanvoerder Harry Kane.

Shaw's terugkeer biedt Southgate meer defensieve zekerheid, terwijl Kane en Foden voorin voor de doelpunten moeten zorgen. Saka's rol op de rechterflank is cruciaal voor zowel de aanval als de verdediging.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guehi; Saka, Mainoo, Rice, Shaw; Bellingham, Foden; Kane.

De finale van het EK 2024 tussen Spanje en Engeland wordt zondagavond om 21.00 uur gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. De wedstrijd is live te volgen op NPO 1.