Jonker maakt opstelling Oranje Leeuwinnen bekend: Miedema keert terug in basiself

Jonker maakt opstelling Oranje Leeuwinnen bekend: Miedema keert terug in basiself
12 juli om 19:34
Laatste update: 12 juli om 19:41

Andries Jonker heeft de opstelling van de Oranje Leeuwinnen voor de ontmoeting met Italië bekend gemaakt. Miedema keert na het nodige blessureleed weer terug in de basis bij Oranje. Bij een overwinning is Oranje verzekerd van deelname aan het EK in 2025. 

Onder de lat kiest Jonker voor Lize Kop.De keepster van Ajax vervangt de geblesseerde Daphne van Domselaar. Achterin kiest de bondscoach voor een viertal dat zal bestaan uit Kerstin Casparij, Sherida Spitse, Dominique Janssen en Esmee Brugts. 

Op het middenveld kiest de trainer voor Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen, Wieke Kaptein en Chasity Grant. In de voorhoede keert Vivianne Miedema na blessureleed weer terug in de basisopstelling. Zij zal de voorhoede gaan vormen met Lineth Beerensteyn.

De wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Italië begint vrijdag om 20:45 uur en wordt live uitgezonden op NPO 3. De voorbeschouwing start om 20:25 uur.

Opstelling Oranje Leeuwinnen: Kop, Casparij, Spitse, Janssen, Brugts, Van de Donk, Groenen, Kaptein, Grant, Miedema, Beerensteyn